teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Jajka w galarecie z jarzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Żadne święta nie mogą się bez nich obejść..

Jajka w galarecie z jarzynką

Składniki:

Jajka w galarecie z jarzynką

 

  • 3 jaja
  • 1 ugotowana marchewka
  • 1 łyżka groszku konserwowego
  • 1 łyżka kukurydzy z puszki
  • 1 szkl bulionu wołowego
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Jajka w galarecie z jarzynką
Jaja gotujemy na twardo,studzimy i obieramy z łupinek.Każde przekrawamy na pół.Układamy w okrągłym półmisku,wsypujemy groszek ,kukurydzę i pokrojoną w kosteczkę marchewkę. Do gorącego bulionu wsypujemy żelatynę,mieszamy i lekko studzimy.Jajka zalewamy tężejącym bulionem i odstawiamy do schłodzenia.Możemy udekorować natką pietruszki(przed zalaniem)