beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jajka w galaretce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fajna przekąska na różne okazje

Jajka w galaretce

Składniki:

Jajka w galaretce

 

  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • kopiasta łyżka siekanego szczypiorku
  • plaster szynki
  • sól, pieprz

 

  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżki ugotowanej marchewki pokrojonej w kostkę

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w galaretce
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na połówki. Żółtka wyjąć włożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać kukurydzę, pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę i szczypiorek. Wymieszać. Dodać majonez i doprawić do smaku. Napełniać farszem połówki jajek. Na półmisku wyłożyć wymieszane warzywa: kukurydzę, groszek, marchewkę. Na nich ułożyć faszerowane jajka. Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie wg przepisu na opakowaniu. Doprawić do smaku i tężejącą galaretką zalać ułożone jajka. Dowolnie udekorować.