teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

jajka w ketchupowym dressingu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna przekąska na Wilkanocne śniadanie

jajka w ketchupowym dressingu

Składniki:

jajka w ketchupowym dressingu

 

  • 1 słoik korniszonów
  • 5 dużych cebul
  • 10 jajek
  • 5 łyżek majonzu
  • 5 łyżek ostrego ketchupu

 

Sposób przygotowania:

jajka w ketchupowym dressingu
Korniszony pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, nasolić i następnie sparzyć ją

wrzątkiem. Połączyć cebule i pokrojone ogórki razem, dodając majonez oraz ketchup. Całość doprawić do smaku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na połówki. Sos wyłożyć na półmiski i układać na nim jajka.

Tagi:

jajko jajka