Sposób przygotowania:
Jajka w koszulkach dla malucha
Odmierzamy dwiełyżki kaszki kuskus i wsypujemy do niewiekiej filiżanki. Zagotowujemy wodę źródlaną i zalewamy kaszkę kuskus tak, żeby wody było około pół centymetra więcej niż kuskusu w filiżance. Odstawiamy na jakiś czas, aby kaszka napęczniała. Tymczasem zagotowujemy wodę w niewielkim rondelku. Dodajemy ćwierć łyżeczki soli. Jajka myjemy pod bierzącą wodą i rozbijamy do filiżanki uważając, żeby jak najbardziej zachować jego strukturę. Kiedy woda się zagotuje mieszamy ją energicznie w garnku w jedną stronę, aby zrobił się wir. W środek wiru wlewamy pierwsze jajko i gotujemy tylko tyle, aby ścięlo się białko wokół żółtka. Wyjmujemy jajko cedzakiem. Powtarzamy to samo z kolejnym jajkiem. Kaszkę przekładamy do miseczki, wykładamy na nią jajka w koszulkach. Dodajemy dwie łyżki słodkiej kukurydzy z puszki i serwujemy ciepłe.