Sposób przygotowania:
Jajka w koszulkach w sosie cebulowo - śmietanowymSos
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przekładamy do garnka i wlewamy szklankę wody.
ETAP 2:
Gotujemy 10 minut od momentu wrzenia, po czym odcedzamy wywar z cebuli.
ETAP 3:
Do wywaru dodajemy kostkę rosołową, doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy mąkę wymieszaną z małą ilością wody. Mieszamy. Wlewamy śmietankę oraz ocet i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jajka w koszulkach
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu. Do wrzątku wbijamy jajka (jajka możemy wbić do szklanki i wlewać ze szklanki) i gotujemy 3-4 minuty. Sos wylewamy na talerz i na sos wykładamy jajka. Podajemy z ziemniakami i brokułem.