Sposób przygotowania:
Jajko w koszulce na sałatce ze szparagów
Warzywa płuczemy, osuszamy. Usuwamy 1 cm końcówki szparagów i wyrzucamy (nie będą nam potrzebne). Główki szparagów odcinamy, a łodyżki siekamy na mandolinie na cienkie talarki. Do oleju dodajemy musztardę oraz miód. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu.
Pomidory kroimy na ćwiartki, dodajemy do szparagów. Zalewamy sosem, mieszamy. W garnku zagotowujemy 1 litr wody. Dodajemy ocet winny, zmniejszamy ogień i gotujemy 1 lut 2 jajka w koszulce. Jajka układamy na sałatce. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Pomidory kroimy na ćwiartki, dodajemy do szparagów. Zalewamy sosem, mieszamy. W garnku zagotowujemy 1 litr wody. Dodajemy ocet winny, zmniejszamy ogień i gotujemy 1 lut 2 jajka w koszulce. Jajka układamy na sałatce. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
kołczu