mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajka w sosie chrzanowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka, prosta, pyszna propozycja na śniadanie lub przekąskę:)

Jajka w sosie chrzanowym

Składniki:

Jajka w sosie chrzanowym

 

  • 100g świeżo startego chrzanu (użyłam ze słoiczka)
  • 200 ml gęstej śmietany
  • sok z cytyny
  • sól
  • cukier do smaku
  • przyprawy: musztarda, tarte jabłko, natka pietruszki, szczypiorek, koperek

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie chrzanowym
W rondelku rozgrzewamy śmietanę, dodajemy chrzan, mieszamy podgrzewając. Nie doprowadzamy do zagotowania. Całość przekładamy do słoiczka. Tuż przed podaniem doprawiamy sokiem z cytryny, solą, cukrem i ulubionymi przyprawami.
Podajemy z jajkami, posypane szczypiorkiem.