Sposób przygotowania:
Jajka w sosie musztardowym
Jaka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody i studzimy.
Do garnka wlewamy rosół i dodajemy musztardę, podgrzewamy. W międzyczasie do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do rosołu i mieszamy, zagotowujemy. Na samym końcu dodajemy śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jajka wyjmujemy z wody i wycieramy ściereczką, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Na talerzu układamy połówki jajek i polewamy sosem, dekorujemy.
Do garnka wlewamy rosół i dodajemy musztardę, podgrzewamy. W międzyczasie do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do rosołu i mieszamy, zagotowujemy. Na samym końcu dodajemy śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jajka wyjmujemy z wody i wycieramy ściereczką, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Na talerzu układamy połówki jajek i polewamy sosem, dekorujemy.
danielek