Sposób przygotowania:
Jajka w sosie musztardowym
1.Jajka gotujemy na twardo.Studzimy,obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół.
2. Cebulę obieramy ,kroimy w cienkie krążki i dusimy do miękkości na maśle,lekko rumienimy.
3. Sos:masło roztapiamy ,oprószamy mąką,krótko przesmażamy na małym ogniu cały czas mieszając.Następnie wlewamy gorący bulion,dodajemy śmietanę kremówkę i musztardę. Sos chwilę gotujemy. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Na talerze nakładamy sos,połówki jajek ,cebulkę i trochę posiekanego szczypiorku. Podajemy od razu gorące.
2. Cebulę obieramy ,kroimy w cienkie krążki i dusimy do miękkości na maśle,lekko rumienimy.
3. Sos:masło roztapiamy ,oprószamy mąką,krótko przesmażamy na małym ogniu cały czas mieszając.Następnie wlewamy gorący bulion,dodajemy śmietanę kremówkę i musztardę. Sos chwilę gotujemy. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Na talerze nakładamy sos,połówki jajek ,cebulkę i trochę posiekanego szczypiorku. Podajemy od razu gorące.