aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Jajka w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajka w sosie koperkowym świetnie sprawdzą się jako podstawa zdrowego, a zarazem bezmięsnego dania- smacznego

Jajka w sosie koperkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie koperkowym
Jajka ugotuj w lekko osolonej wodzie na półtwardo. W małym rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i przygotuj zasmażkę. Następnie ciągle mieszając wlej bulion i zagotuj. Zdejmij garnek z ognia, dodaj śmietanę, koperek i ponownie zagotuj.Ugotowane jajka obierz z łupinek, pokrój w ćwiartki i zalej sosem.
Jajka w sosie koperkowym
Jajka w sosie koperkowym

Tagi:

jajko jajka