Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Jajka w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Jajka w sosie koperkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka w sosie koperkowym

 

 

  • Sos :
  • rosół
  • koperek
  • śmietana lub mąką do zagęszczenia

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie koperkowym
Jaja :
Jaja należy ugotować na twardo ( ok 9,10min ).
Gdy ostygną przekroić je na pół i lekko posolić.

Sos :
Rosół zagęścić śmietana lub mąką.
Dodać drobno posiekany koperek.
Wymieszać.

Jaja na talerzyku polewać ciepłym sosem koperkowym.
Jajka w sosie koperkowym
należy ugotować jajo i gdy ostygnie obrać ze skorupki i przekroić na pół
Jajka w sosie koperkowym
świeży koperek należy umyć i drobno posiekać na desce
Jajka w sosie koperkowym
do zageszczonego rosołu dodajemy drobno posiekany koperek

Tagi:

sosy