Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Jajka w sosie pomidorowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajka podane w nietypowy sposób ,inaczej niż zawsze.

    Jajka w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka w sosie pomidorowym

 

 

 

  • 10 jajek
  • 1 cebula biała
  • 150 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • szczypta cukru
  • sól do smaku
  • czarny pieprz mielony do smaku
  • starty na tarce jarzynowej na małych oczkach ser gouda

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie pomidorowym
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy ze skorupek a następnie kroimy na pół. Układamy na talerzu. Na patelni przesmażamy cebule . Dodajemy przecier pomidorowy i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Smażymy chwile a następnie doprawiamy do smaku. Cała masę przekładamy na wyłożone na talerzu jajka.
    Jajka w sosie pomidorowym
Cebule drobno kroimy i przesmażamy na oleju
    Jajka w sosie pomidorowym
Świeżą natke pietruszki drobno siekamy..
    Jajka w sosie pomidorowym
Składniki sosu dokładnie ze soba mieszamy.
    Jajka w sosie pomidorowym
Jajka kroimy w połówki i kładziemy na talerz.