palmusia19

palmusia19

Kuchcik
[Przepisów: 14]

Jajka w sosie śmietanowo- musztardowym

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Składniki o strukturze cieczy razem z mieszać i przyprawić. Jajka ugotuj, obierz i pokrój na połówki. Dodaj do sosu. Przypraw do smaku

Jajka w sosie śmietanowo- musztardowym

Składniki:

Jajka w sosie śmietanowo- musztardowym

 

  • 15 jaj
  • 2 duże opakowania śmietany 18%
  • 3 pęczki rzodkiewki
  • 8 duże łyżki musztardy STOŁOWEJ
  • 2 duża łyżka ketchupu
  • sól, pieprz do smaku.
  • Żeby danie miało bardziej wyrazisty smak, polecam na koniec po sypaś posiekanym szczypiorkiem.

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie śmietanowo- musztardowym
Jajka ugotuj na twardo, następnie pokrój na połówki. W osobnej misce zrób sos. Wlej śmietanę do miski, dodaj musztardę i ketchup. Rzodkiew umyj i pokrój w cieniutkie plasterki. Razem z sosem wymieszaj rzodkiew i dopraw do smaku. NAstępnie dodawaj jajka i pokrywaj je sosem.  Przed podaniem schłodzić by smaki się zgrały razem. Przy podaniu posyp szczypiorkiem by smak został bardziej wyrazisty i został na zawsze w twoich myślach.