wilcza5

wilcza5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

jajka w sosie szczypiorkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne jajeczka w sosie szczypiorkowym na przystawkę.

jajka w sosie szczypiorkowym

Składniki:

jajka w sosie szczypiorkowym

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sos szczypiorkowy:
  • 200ml śmietany
  • 2 łyżki szczypiorku posiekanego
  • 1 ugotowane żółtko
  • 2 dkg musztardy
  • cytryna
  • sól i cukier

Sposób przygotowania:

jajka w sosie szczypiorkowym
Jajka obieramy i kroimy na połówki.Układamy na półmisku. Szczypiorek myjemy,osuszamy i siekamy. Żółtko rozcieramy z musztardą i cukrem na jednolitą masę. Dodajemy po trochu śmietany, doprawiamy do smaku cukrem, solą i sokiem z cytryny.Następnie mieszamy ze szczypiorkiem. Sosem polewamy jajka. Smacznego!;-)

Tagi:

jajko sosy jajka