Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Jajka w sosie tatarskim

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna odmiana jajek w majonezie.

Jajka w sosie tatarskim

Składniki:

Jajka w sosie tatarskim

 

  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 5 większych kapeluszy marynowanych podgrzybków
  • 3 średnie korniszony
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie tatarskim
Jajka ugotowałam na twardo. Obrałam, przekroiłam na połówki i ułożyłam na talerzu. Grzyby i korniszony drobniutko pokroiłam. Majonez wymieszałam ze śmietaną, doprawiłam cukrem, solą i pieprzem. Dodałam chrzan. Wszystko dokładnie wymieszałam i wyłożyłam na jajka.Przybrałam kurkami i podgrzybkami.

Tagi:

jajko jajka