pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Jajka w sosie tatarskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przekąska przygotowywana jeszcze przez nasze mamy i babcie,zapomniana na jakiś czas ale znów coraz częściej spotykana na naszych stołach.

Jajka w sosie tatarskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka w sosie tatarskim

 

  • 4-5 jajek
  • 1 mały słoiczek grzybków marynowanych
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • majonez (około 3/4 szkl)
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie tatarskim
Jajka gotujemy w osolonej wodzeie na twardo,studzimy a następnie obieramy. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę a następnie umieszczamy na sitku i przelewamy gorącą wodą.Odstawiamy do wystudzenia. Ogórki i grzybki siekamy w kosteczkę,dodajemy wystudzoną cebulkę i mieszamy razem. Dodajemy majonez,sól i pieprz do smaku,dokładnie mieszamy. Na głębszym półmisku układamy jajka przekrojone na pół a następnie polewamy obficie przygotowanym sosem. Smacznego :)
Jajka w sosie tatarskim
Etap 1Cebulkę obieramy,siekamy w kosteczkę,umieszczamy na sitku i przelewamy gorącą wodą
Jajka w sosie tatarskim
Etap 2 Ogórki i grzybki siekamy w kosteczkę,dodajemy wystudzoną cebulę a następnie majonez i przyprawy

Tagi:

jajko jajka