haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Jajka w sosie Zielona Łąka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jajka ułożone na zielonej łące z sosu z sardynkowym farszem. Przystawka w wiosennych kolorach i danie na wielkanocny stół.

Jajka w sosie Zielona Łąka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka w sosie Zielona Łąka

 

  • 4 jajka na twardo
  • 1/2 puszki sardynek w oleju
  • 1/2 szkl majonezu
  • 1/4 opk małego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka posiekanych orzechów lub 8 zielonych oliwek
  • sól, pieprz
  • 1/2 cytryny
  • czerwona papryka do ozdoby

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie Zielona Łąka
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Żółtka dokładnie rozetrzeć z sardynkami, musztarda,połową majonezu i koncentratem pomidorowym. Doprawić sola i pieprzem.masę nałożyć do połówek jaj. Resztę majonezu wymieszać z jogurtem i zielenina, doprawić do smaku. Sos wylać na półmisek, ułożyć na nim połówki jaj i ozdobić cytryna i papryką.
Jajka w sosie Zielona Łąka
Jajka w sosie Zielona Łąka
Jajka w sosie Zielona Łąka

Tagi:

jajko jajka