Sposób przygotowania:
Jajka z anchois
Jajka ugotować na twardo, wkładam do zimnej wody z solą i po zagotowaniu gotuję z 8 minut, opłukać pod zimną wodą, lepiej się obierają ze skorupki.
Obrane jajka przekroić wzdłu na połowę, delikatnie czubkiem noża wyjmować żółtka.
Do żółtek dodać z puszki anchois razem z olejem i majonezem blenderem zmiksować na gładką masę.
Jajka nadziewać farszem, posypać ostrą paryką, można dodać paseczki ogórków konserwowych, najlepiej smakują z ciemnym pieczywem z masłem lub do zimnej wódeczki.
Obrane jajka przekroić wzdłu na połowę, delikatnie czubkiem noża wyjmować żółtka.
Do żółtek dodać z puszki anchois razem z olejem i majonezem blenderem zmiksować na gładką masę.
Jajka nadziewać farszem, posypać ostrą paryką, można dodać paseczki ogórków konserwowych, najlepiej smakują z ciemnym pieczywem z masłem lub do zimnej wódeczki.