jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 294]

Marchewka zasmażana gotowana na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przyrządzona marchewka zachowuje o wiele więcej witamin niż marchewka gotowana w wodzie. Jest zdrowsza i mniej kaloryczna.

Marchewka zasmażana gotowana na parze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marchewka zasmażana gotowana na parze

 

Sposób przygotowania:

Marchewka zasmażana gotowana na parze
Marchewkę obrać i opłukać, osączyć z wody, przełożyć do naczynia do gotowania na parze.

Gotować, czyli parować marchewkę al. dente. Wystudzoną lekko zetrzeć na grubszej tarce. Rozgrzać na patelni masło klarowane lub olej kokosowy i podsmażyć marchewkę.

Podawać do drugiego dania z ziemniakami i mięsem lub z dowolną kaszą.
Marchewka zasmażana gotowana na parze
Marchewki obrać ,opłukać i osuszyć lub pozostawić na sicie aby ociakła
Marchewka zasmażana gotowana na parze
Przełaożyć do naczynia do gotowania na parze uparować al dente
Marchewka zasmażana gotowana na parze
Ugotowaną zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle