Babeczka35

Babeczka35

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1116]

Jajka z białym serem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Takie jajka podane ze świeżym pieczywem będą znakomitą przekąską lub pomysłem na smaczne śniadanie,bądź kolację. Polecam o każdej porze roku.

Jajka z białym serem i rzodkiewką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka z białym serem i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Jajka z białym serem i rzodkiewką
Jajka gotujemy na twardo,następnie studzimy i obieramy ze skorupek.Obrane jajka przekrawamy na pół. Biały ser mieszamy dokładnie ze śmietaną.Rzodkiewki myjemy i osuszamy,następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.Połowę startej rzodkiewki dodajemy do sera i delikatnie mieszamy,na koniec przyprawiamy do smaku solą. Na połówki jajek nakładamy przygotowany biały ser .Dekorujemy pozostałą rzodkiewką.Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.
Jajka z białym serem i rzodkiewką
Biały ser mieszamy dokładnie z startą rzodkiewką.