Sposób przygotowania:
Jajka z żurawiną
Jajka nakłuwamy pinezką, aby nie pękały. Gotujemy na twardo i zalewamy zimną wodą do wystudzenia. Zdejmujemy skorupki i każde jajko kroimy na pół.
Łyżeczką wydrążamy żółtka, które ucieramy na tarce o małych oczkach. Żółtka mieszamy z serkiem śmietankowym.
Żurawinę bardzo drobno kroimy i dodajemy do masy z żółtkiem.
Dodajemy łyżeczkę majonezu i doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka napełniamy farszem i dekorujemy koperkiem.
Łyżeczką wydrążamy żółtka, które ucieramy na tarce o małych oczkach. Żółtka mieszamy z serkiem śmietankowym.
Żurawinę bardzo drobno kroimy i dodajemy do masy z żółtkiem.
Dodajemy łyżeczkę majonezu i doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka napełniamy farszem i dekorujemy koperkiem.