superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Jajka z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne jajka z borówką i serkiem śmietankowym będą idealne na Wielkanocne śniadanie. Szybkie i proste w przygotowaniu.

Jajka z żurawiną

Składniki:

Jajka z żurawiną

 

  • 6 jajek
  • łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki serka śmietankowego
  • łyżka żurawiny ( lub więcej wedle uznania )
  • koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka z żurawiną
Jajka nakłuwamy pinezką, aby nie pękały. Gotujemy na twardo i zalewamy zimną wodą do wystudzenia. Zdejmujemy skorupki i każde jajko kroimy na pół.

Łyżeczką wydrążamy żółtka, które ucieramy na tarce o małych oczkach. Żółtka mieszamy z serkiem śmietankowym.

Żurawinę bardzo drobno kroimy i dodajemy do masy z żółtkiem.

Dodajemy łyżeczkę majonezu i doprawiamy solą i pieprzem.

Jajka napełniamy farszem i dekorujemy koperkiem.