Sposób przygotowania:
Chrzanowe gofry z musem jajecznymGofry:
Do miski wbić jajka, dodać śmietanę i zmiksować,aż jajka się spienią. Dodać wodę, sól i pieprz, wymieszać.
ETAP 2:
Stopniowo dodawać obie mąki i mieszać aż ciasto będzie mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodać chrzan i po raz ostatni wymieszać.
Odłożyć pod przykryciem na 15-20 minut.
ETAP 3:
Gofrownice rozgrzać, posmarować odrobinę olejem i kłaść ciasto, piec gofry na złoto.
Mus jajeczny:
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Pokroić na 5 kawałków, przełożyć do dzbanka blendera. Dodać czosnek pokrojony w plastry oraz śmietanę.
Zmiksować na gładki mus. Doprawić do smaku solą.
Mus przełożyć do woreczka cukierniczego lub szprycy i wyciskać na gofry, posypać czarnym sezamem.
BozenaMatuszczyk
halina
monikaT83
elajza