AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Jajka faszerowane buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka faszerowane goszczą chyba na każdym stole podczas Świąt Wielkanocnych. Nie wymagają dużo czasu aby je przygotować a są pyszne.

Jajka faszerowane buraczkami

Składniki:

Jajka faszerowane buraczkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane buraczkami
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. 

Żółtka wyjąć i wrzucić do miski. rozgniecione widelcem.

Buraczka zetrzeć na drobnych oczkach i połączyć z żółtkami.

Dodać majonez, chrzan oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki białek.

Po wierzchu posypać szczypiorkiem.