motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Jajka z czosnkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka nadziewane czosnkiem i koperkiem

Jajka z czosnkiem i koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka z czosnkiem i koperkiem

 

  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek kopru
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej

Sposób przygotowania:

Jajka z czosnkiem i koperkiem
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. W tym czasie obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę. Umyty i osuszony koperek siekamy. Ugotowane jajka obieramy i kroimy wzdłuż, wyciągamy żółtka. Do miseczki dajemy żółtka, posiekany koper, przeciśnięty czosnek oraz majonez i musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka.
Jajka z czosnkiem i koperkiem
Koperek siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę
Jajka z czosnkiem i koperkiem
Ugotowane jajka obieramy, kroimy i wyciągamy żółtka
Jajka z czosnkiem i koperkiem
Żółtka, koperek, czosnek, majonez i musztardę dajemy do miseczki, mieszamy i napełniamy żółtka

Tagi:

jajko jajka