evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Jajka z makrelą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fajna przystawka na stól wielkanocy lub na śniadanie czy kolację :-)

Jajka z makrelą

Składniki:

Jajka z makrelą

 

  • 3 duże jajka kurze
  • makrela wędzona 4-5 łyżek
  • 1 łyżka dobrego majonezu
  • garść drobno posiekanego szczypiorku
  • sól morska pieprz świeżo mielone wg. uznania

Sposób przygotowania:

Jajka z makrelą
Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy. Każde przekrawamy na pół. Do naczynia dodajemy makrelę,szczypior i majonez,pieprzymy i solimy. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem. Na połówki jajek układamy po porcji masy rybnej i podajemy :)

Tagi:

jajko jajka