zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jajka z nadzieniem

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pyszne jajeczka z wiosennym nadzieniem - na wielkanocne śniadanie i nie tylko.

Jajka z nadzieniem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka z nadzieniem

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z nadzieniem
Jajka obrać i przekroić na pół. Z każdej połówki wydrążyć żółtka i umieścić je w miseczce. Do żółtek wsypać posiekane składniki, dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku. Żółtka połączyć z resztą składników i napełniać nadzieniem wydrążone połówki jajek. Po napełnieniu można jajka dowolnie udekorować.
Jajka z nadzieniem
a przekrojonych jajek wydrążyć zółtka ...
Jajka z nadzieniem
przygotowanym nadzieniem napełniać połówki jajek

Tagi:

jajko jajka