krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Jajka z ogórkiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne jajka nadziewane ogórkiem kiszonym i zieleninką idealne na kolację lub jako szybka przekąska. Można serwować na imprezie dla gości, takie jajka są idealnym dodatkiem do sałatki i kabanoska.

Jajka z ogórkiem i szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z ogórkiem i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka z ogórkiem i szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo. Następnie kroimy na pól i wyciągamy żóltka. W misce mieszamy zóltka, ser starty na tarce, szczypoirek, ogórki pokrojone bardzo drobno i dodajemy trochę majonezu. Tak powstałą masą napełniamy każdą połówkę jajka. Z kilku łyżek majonezu i śmietany przygotowujemy sos i dodajemy do niego trochę ziól prowansalskich. Tak powstałym sosem zalewamy jajka na talerzu. Wstawiamy jeszcze na chwilę do lodówki i gotowe.
Jajka z ogórkiem i szczypiorkiem
Wyciągamy zóltka
Jajka z ogórkiem i szczypiorkiem
Ścieramy ser
Jajka z ogórkiem i szczypiorkiem
Dodajemy dodatki do żołtek
Jajka z ogórkiem i szczypiorkiem
Napełniamy jajka