czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z paluszkami surimi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole, proste w przygotowaniu i efektowne posmakują każdemu.

Jajka z paluszkami surimi

Składniki:

Jajka z paluszkami surimi

 

  • 3 jajka
  • 2-3 paluszki surimi
  • garść rzeżuchy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z paluszkami surimi
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół.

Żółtka jajek wyjąć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać rzeżuchę, pokrojone w plasterki paluszki surumi i majonez. Całość wymieszać dokładnie i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Farsz nałożyć na połówki jajek.

Smacznego