Sposób przygotowania:
Grillowana cukinia z pomidorem i serem mozzarellą
Cukinię umyć i nie obieraną pokroić na plasterki 2,5 cm. Posolić i posypać pieprzem, odłożyć do lodówki na chwilę.
Wyjąć i polać oliwą z oliwek, natrzeć czosnkiem przepuszczonym przez praskę. Ułożyć na patelni grillowej i grillować 2-3 minuty, przewrócić na drugą stronę i położyć plasterek pomidora i plasterek sera mozzarella.
Grillować, można przykryć aby ser się ładnie roztopił. Przekładać na talerzyki i ozdobić bazylią i posypać pieprzem. Podawać na bite na wykałaczki.
Wyjąć i polać oliwą z oliwek, natrzeć czosnkiem przepuszczonym przez praskę. Ułożyć na patelni grillowej i grillować 2-3 minuty, przewrócić na drugą stronę i położyć plasterek pomidora i plasterek sera mozzarella.
Grillować, można przykryć aby ser się ładnie roztopił. Przekładać na talerzyki i ozdobić bazylią i posypać pieprzem. Podawać na bite na wykałaczki.