jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 286]

Pasta chrzanowa ze startymi jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chrzanówka może być jako przystawka do wędlin na Świąteczny stół. Wykonanie proste i szybkie. Polecam wypróbować. Jest pyszne.

Pasta chrzanowa ze startymi jajkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta chrzanowa ze startymi jajkami

 

  • jajka 4 - 5 szt.
  • woda do gotowania jajek 1 litr
  • masło 4 łyżki kopiaste
  • chrzan w słoiczkach 2 szt. po 190 g - 200 g
  • majonez 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta chrzanowa ze startymi jajkami
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skórki.

Masło włożyć do rondelka i stopić, lekko wystudzić.

Do miseczki wyłożyć chrzan ze słoiczków, dodać ciepłe masło roztopione i wymieszać. Do chrzanu zetrzeć wystudzone ugotowane jajka całe na grubej tarce. Wszystko dobrze wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, dodać majonez. Gotowe wymieszane wstawić do lodówki aby składniki się przegryzły.

Dobre jest na drugi dzień.
Chrzanówka z jajkami srartymi
Masło włożyć do rondekla i stopić,ostudzić
Chrzanówka z jajkami srartymi
Jajka ugotować na twardi i obrać ze skorupek
Chrzanówka z jajkami srartymi
Do miseczki włożyć chrzan i wlać ciepłe masło
Chrzanówka z jajkami srartymi
Zetrzeć do chrzanu jajka całe na grubej tarce
Chrzanówka z jajkami srartymi
Dodać majonezu ,przyprawić i wymieszać