czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Zawijaski z ciasto francuskiego

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwa przekąska na świąteczny stół lub spotkanie z przyjaciółmi, smaczna zarówno na ciepło i na zimno.

Zawijaski z ciasto francuskiego

Składniki:

Zawijaski z ciasto francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski z ciasto francuskiego
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki i różyczki brokuła pokroić i dodać do cebuli podsmażyć. Paprykę wydrążyć, pokroić w kostkę i dodać do reszty warzyw. Całość doprawić do smaku i podsmażyć 10-15 minut. Ostudzić.

Ciasto francuskie przekroić na pół, rozsmarować na obu połowach farsz i posypać startą mozzarellą, zwinąć i pokroić na centymetrowe krążki.

Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny.

Podawać na ciepło lub na zimno.