Sposób przygotowania:
Zawijaski z ciasto francuskiego
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki i różyczki brokuła pokroić i dodać do cebuli podsmażyć. Paprykę wydrążyć, pokroić w kostkę i dodać do reszty warzyw. Całość doprawić do smaku i podsmażyć 10-15 minut. Ostudzić.
Ciasto francuskie przekroić na pół, rozsmarować na obu połowach farsz i posypać startą mozzarellą, zwinąć i pokroić na centymetrowe krążki.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny.
Podawać na ciepło lub na zimno.
Ciasto francuskie przekroić na pół, rozsmarować na obu połowach farsz i posypać startą mozzarellą, zwinąć i pokroić na centymetrowe krążki.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny.
Podawać na ciepło lub na zimno.
SylaUla
czarrna
Dziękuję:)