marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka z pastą groszkową na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jajka po ugotowaniu przelać zimną wodą,oskubać,przekroić, żółtka zetrzeć z papryczkami,kukurydzą,groszkiem i pastą.Napełnić.Dekorować natką

Jajka z pastą groszkową na ostro.

Składniki:

Jajka z pastą groszkową na ostro.

 

  • 10 jaj wiejskich,
  • puszka groszku konserwowego,
  • 3 łyżki pasty Ajwar,
  • puszka kukurydzy konserwowej,
  • 2 czuszki,
  • natka pietruszki do przybrania.

Sposób przygotowania:

Jajka z pastą groszkową na ostro.
Jajka ugotować na twardo,przelać zimną wodą,obrać ze skorupek,przekroić na wpół,wyjąć żółtka i zetrzeć przez sitko z osączoną kukurydzą i groszkiem konserwowym,umytą i posiekaną czuszką oraz bułgarską pastą Ajwar.Wymieszać ponownie i napełniać miseczki jaj pastą,dekorując siekaną natką pietruszki.