Sposób przygotowania:
Jajka z pomidorami (Byde b'Banadoura)
Natkę pietruszki myję, osuszam i drobno siekam. Dymkę obieram i także drobno siekam.
Pomidory myję, parzę wrzątkiem, obieram ze skórki, kroję na ćwiartki i układam w naczyniu do zapiekania.
Mieszam roztrzepane jajka z wodą, solą, pieprzem, cynamonem natką pietruszki i dymką. Masą jajeczną zalewam pomidory i zapiekam w piekarniku lub w mikrofalówce aż jajka się zetną (trwa to kilkanaście minut, w mikrofalówce 13 minut.
Po upieczeniu można jajka posmarować oliwą i zapiec na złoto na opcji grill.
Pomidory myję, parzę wrzątkiem, obieram ze skórki, kroję na ćwiartki i układam w naczyniu do zapiekania.
Mieszam roztrzepane jajka z wodą, solą, pieprzem, cynamonem natką pietruszki i dymką. Masą jajeczną zalewam pomidory i zapiekam w piekarniku lub w mikrofalówce aż jajka się zetną (trwa to kilkanaście minut, w mikrofalówce 13 minut.
Po upieczeniu można jajka posmarować oliwą i zapiec na złoto na opcji grill.