agnieszkaijustyna

agnieszkaijustyna

Kucharz
[Przepisów: 6]

Jajka z sosem majonezowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka ugotowane na twardo pod pyszną i lekką pierzynką.

Jajka z sosem majonezowym

Składniki:

Jajka z sosem majonezowym

 

  • majonez
  • 10 jajek
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z sosem majonezowym
Do gotującej wody kładziemy jajka, gdy się zagotują gotujemy je 5 minut. Jajka po ugotowaniu obieramy, następnie kroimy na pół, żółtka z jajek wyciągamy i kładziemy do miski.
Do miski w której znajdują się zółtka ugotowane dodajemy majonez i dusimy dokładnie na gładką mase. Następnie dodajemy chrzan i znów mieszamy. Na końcu dokładamy koperek i szczypiorek posiekany oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Dobrze wyrobioną masę przekładamy do białek.
Jest to idealny przepis na święta WIELKANOCNE.
Życzę smacznego!!! :)

Tagi:

jajko jajka