madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Jajka z sosem tatarskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka zakąska, ale też super sprawdzają się na śniadanie czy kolację. A już wyśmienite na wszelkiego rodzaje imprezki.

Jajka z sosem tatarskim

Składniki:

Jajka z sosem tatarskim

 

Sposób przygotowania:

Jajka z sosem tatarskim
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Gdy wystygną obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki. Kiszone ogórki oraz grzybki z octu kroimy w drobną kosteczkę , osączamy z soku i mieszamy z majonezem. Powstały sos doprawiamy do smaku solą oraz mielonym czarnym pieprzem i układamy na przekrojonych jajkach. Ja dekoruję koperkiem.

Tagi:

grzyby