eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Śledziowo warzywny tatar Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam tatar z solonego, wymoczonego śledzia. Do tatara dodałam pokrojone ogórki kiszone i pomidory.

Śledziowo warzywny tatar Eli

Składniki:

Śledziowo warzywny tatar Eli

śledzie

  • 3 duże płaty solonego śledzia ala matias

warzywa

dodatki

Sposób przygotowania:

Śledziowo warzywny tatar Eli

przygotowanie śledzia

Śledziowo warzywny tatar Eli
Płaty śledziowe wymoczyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.

Wymoczone i osuszone papierowym ręcznikiem filety śledziowe pokroić w kostkę.

przygotowanie składników

Śledziowo warzywny tatar Eli
Pokroić wszystkie składniki śledziowego tatara.

Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Pomidory opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozkroić pomidory na pół i usunąć pestki. Miąższ pomidorów pokroić w kostkę. Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić. Przygotować pokrojonego śledzia.

przygotowanie tatara

Śledziowo warzywny tatar Eli
Cebulę, śledzia, ogórka kiszonego i pomidora przełożyć do miski.

Do miski włożyć śledzia, pomidory, ogórka kiszonego i cebulę.

przygotowanie tatara cd

Śledziowo warzywny tatar Eli
Olej połączyć z sokiem z ogórków i pieprzem. Dodać do tara i wymies zać.

Sok z ogórków kiszonych olej słonecznikowy wlać do słoiczka i dodać pieprz. Zakręcić słoik i potrząsać aż wszystko się połączy. Wlać sos do pozostałych składników i wymieszać.

Smacznego!