madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Jajka z wędzonym łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna przekąska na przyjęciu, świetne na wielkanocny stół a także pyszne jedzonko na śniadanie. Jednym słowem idealne na każdą okazję :)

Jajka z wędzonym łososiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka z wędzonym łososiem

 

  • 4 jaja
  • 100 g wędzonego łososia
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Jajka z wędzonym łososiem
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli. Studzimy i obieramy ze skorupek, a następnie przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka i wkładamy do rozdrabniacza, dodajemy wędzonego łososia porwanego na kawałki ( troszkę zostawiamy do dekoracji) i majonez. Całość miksujemy na masę i doprawiamy do smaku solą oraz mielonym pieprzem. Gotową masą nadziewamy ugotowane białka jaj. Dekorujemy kawałkami łososia i natką pietruszki.
Jajka z wędzonym łososiem
Z połówek ugotowanych jaj wyciągamy żółtka
Jajka z wędzonym łososiem
Do rozdrabniacza wkładamy żółtka łososia oraz majonez