2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajka faszerowane łososiem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jajka można przybrać gałązkami koperku i podać z plasterkami limonki,gdyż wędzony łosoś doskonale smakuje skropiony kwaśnym sokiem..

Jajka faszerowane łososiem 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane łososiem 4

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane łososiem 4
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie aby idealnie się obierały,przekroić wzdłuż na połówki ,żółtka wydrążyć delikatnie do miseczki ,łososia pokroić na mniejsze kawałeczki razem z ogórkami kiszonymi połączyć z żółtkami ,doprawić do smaku papryką słodką i pieprzem z soli można zrezygnować jeśli ktoś lubi delikatne bo łosoś sam w sobie jest wystarczająco słony.Dodać majonez wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziewać jajeczka . Przybrać kawałeczkami łososia i cząstkami pokrojonej cytryny.
Jajka faszerowane łososiem 4
szykujemy wszystkie potrzebne składniki
Jajka faszerowane łososiem 4
ogórka konserwowego kroimy drobniutko w kosteczke
Jajka faszerowane łososiem 4
tak samo kroimy wędzonego łososia i łączymy razem z ogórkami
Jajka faszerowane łososiem 4
doprawiamy do smaku przyprawami i dodajemy majonez i faszerujemy jajka