eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jajka ziołowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne jajka, faszerowane szczypiorkiem, natką pietruszki i koperkiem. Znakomita przekąska na każdą porę dnia.

Jajka ziołowe Eli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka ziołowe Eli

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek koperku
  • 3 łyżki majonezu Kieleckiego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka ziołowe Eli
Jajka przekroić wzdłuż na pół. Ostrożnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki. Umyte i osuszone zioła drobno posiekać. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem, dodać zioła, majonez, przyprawić pieprzem, solą i wymieszać. Masę nakładać do szprycki do kremów z końcówką z dużą gwiazdką i wyciskać do połówek białek. Smacznego!
Jajka ziołowe Eli
Etap 1

Tagi:

jajko jajka