Sposób przygotowania:
Jajko sadzone w parówkowym sercu
Parówki wyjmujemy z foliowych osłonek i przecinamy wzdłuż na pół ostrym nożem. Przecinamy, ale nie do końca! Jeden z rozciętych końców nacinamy w poprzek. Oba rozcięte końce wywijamy nad tym nierozciętym do tyłu, w taki sposób, żeby powstało serce. Nierozciętą końcówkę wkładamy w szczelinę w rozciętej i mamy parówkowe serce. Jak boimy, że się rozpadnie, końce możemy przytrzymać wykałaczką, ale nie jest to konieczne.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, przenosimy parówki, podgrzewamy chwilę i w każde serce wbijamy surowe jajko. Posypujemy wg uznania solą ziołową i świeżo mielonym pieprzem (najlepiej kolorowym) i smażymy pod przykryciem na niezbyt dużym ogniu aż białko całkowicie się zetnie, ale żółtko powinno pozostać płynne.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, przenosimy parówki, podgrzewamy chwilę i w każde serce wbijamy surowe jajko. Posypujemy wg uznania solą ziołową i świeżo mielonym pieprzem (najlepiej kolorowym) i smażymy pod przykryciem na niezbyt dużym ogniu aż białko całkowicie się zetnie, ale żółtko powinno pozostać płynne.
pszczolkaanulka