Sposób przygotowania:
Szpinak z makaronem i sadzonym jajkiem
Liście szpinaku dobrze opłukać pod zimną wodą, nożyczkami pociąć na drobne kawałeczki. W garnku na maśle podsmażyć cebulę posypaną cukrem, dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku.
Do cebuli wsypać pokrojony szpinak, mieszając podsmażać szpinak z 5 minut. Dodać kostkę rosołową, paprykę ostrą, wlać śmietanę 12%, wodę i zagotować,
Na koniec dodać pokrojoną mozzarellę i mieszać do stopienia mozzarelli.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić na durszlaku.
Na maśle usmażyć jajka sadzone posypane solą i pierzem, podawać ze szpinakiem z makaronem.
Do cebuli wsypać pokrojony szpinak, mieszając podsmażać szpinak z 5 minut. Dodać kostkę rosołową, paprykę ostrą, wlać śmietanę 12%, wodę i zagotować,
Na koniec dodać pokrojoną mozzarellę i mieszać do stopienia mozzarelli.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić na durszlaku.
Na maśle usmażyć jajka sadzone posypane solą i pierzem, podawać ze szpinakiem z makaronem.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki