Sposób przygotowania:
Jajko sadzone w toście z szynką i serem
1) Kromki chleba tostowego układamy na blacie.
2) Do każdego tosta potrzebujemy po dwie kromki chleba, z dwóch kromek wycinamy środek szklanką.
3) Pozostałe dwie kromki smarujemy serkiem chrzanowym.
4) Rukolę myjemy i układamy na serku chrzanowym.
5) Na rukoli kładziemy po plasterku sera salami.
6) Następnie na serze kładziemy plaster szynki.
7) Przykrywamy kromkami z wyciętym środkiem.
8) Na rozgrzanej patelni układamy tosty i wbijamy w środek jajko.
9) Posypujemy czosnkiem niedźwiedzim i smażymy pod przykryciem do momentu zrobienia się jajka.
10) Pomidorki cherry myjemy, przekrawamy na pół i układamy na gotowych tostach.
2) Do każdego tosta potrzebujemy po dwie kromki chleba, z dwóch kromek wycinamy środek szklanką.
3) Pozostałe dwie kromki smarujemy serkiem chrzanowym.
4) Rukolę myjemy i układamy na serku chrzanowym.
5) Na rukoli kładziemy po plasterku sera salami.
6) Następnie na serze kładziemy plaster szynki.
7) Przykrywamy kromkami z wyciętym środkiem.
8) Na rozgrzanej patelni układamy tosty i wbijamy w środek jajko.
9) Posypujemy czosnkiem niedźwiedzim i smażymy pod przykryciem do momentu zrobienia się jajka.
10) Pomidorki cherry myjemy, przekrawamy na pół i układamy na gotowych tostach.