Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem i kokosem
1) Do miski wrzucamy pokruszone drożdże, zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Odstawiamy do wyrośnięcia.
2) W rondelku rozpuszczamy margarynę i odstawiamy do ostudzenia.
3) Do wyrośniętych drożdży dodajemy mąkę pszenną, cukier, jajko i rozpuszczoną margarynę.
4) Miksujemy do połączenia się składników i zagniatamy gładkie ciasto (możemy od razu zagniatać ciasto).
5) Pozostawiamy w ciepłym miejscu na ok. godzinę.
6)Z ciasta formujemy cztery równe kulki.
7) Do miski dodajemy twaróg, jajko, cukier i wiórki kokosowe, miksujemy - to będzie nasze nadzienie do drożdżówek.
8) Kulki układamy na blaszce i spłaszczamy.
9) Na każdą kulkę nakładamy przygotowane nadzienie i pieczemy przez ok. 25 minut w 220 stopniach.
2) W rondelku rozpuszczamy margarynę i odstawiamy do ostudzenia.
3) Do wyrośniętych drożdży dodajemy mąkę pszenną, cukier, jajko i rozpuszczoną margarynę.
4) Miksujemy do połączenia się składników i zagniatamy gładkie ciasto (możemy od razu zagniatać ciasto).
5) Pozostawiamy w ciepłym miejscu na ok. godzinę.
6)Z ciasta formujemy cztery równe kulki.
7) Do miski dodajemy twaróg, jajko, cukier i wiórki kokosowe, miksujemy - to będzie nasze nadzienie do drożdżówek.
8) Kulki układamy na blaszce i spłaszczamy.
9) Na każdą kulkę nakładamy przygotowane nadzienie i pieczemy przez ok. 25 minut w 220 stopniach.