katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajko w mielonym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajko do obiadu podane inaczej albo mielony z niespodzianką.. tak czy tak było ciekawie no i bardzo smacznie.

Jajko w mielonym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajko w mielonym

 

  • jajka 8-10 szt
  • szynka 8-10 plastrów
  • natka pietruszki posiekana ok 3 łyżki z czubkiem
  • bułka tarta
  • olej
  • Masa mięsna:
  • mielona łopatka 70 dag
  • kajzerka namoczona w rosole 1-2 szt
  • jajko 1 szt
  • cebula 1 szt
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajko w mielonym
Jajka gotujemy na twardo( ilość zależy od tego ile wyjdzie kotletów), studzimy i obieramy.

Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, odciśniętą trochę bułkę, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. Jajka obtaczamy w drobno pokrojonej pietruszce, zawijamy plastrem szynki i oblepiamy masą mięsną. Formujemy kotlet, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.

Osączamy na papierowym ręczniku.
Jajko w mielonym
Cebule obieramy i drobno kroimy drobno tez musi być pokrojona natka pietruszki.
Jajko w mielonym
Do mięsa dodajemy cebulę, odciśniętą bułkę i wbijamy jajko.
Jajko w mielonym
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Jajko w mielonym
Jajko obtaczamy w pietruszce i zawijamy w szynkę. Oblepiamy masą mięsną.
Jajko w mielonym
Smacznego:)

Tagi:

danie mięso