Sposób przygotowania:
Jajko w mielonym
Jajka gotujemy na twardo( ilość zależy od tego ile wyjdzie kotletów), studzimy i obieramy.
Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, odciśniętą trochę bułkę, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. Jajka obtaczamy w drobno pokrojonej pietruszce, zawijamy plastrem szynki i oblepiamy masą mięsną. Formujemy kotlet, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku.
Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, odciśniętą trochę bułkę, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. Jajka obtaczamy w drobno pokrojonej pietruszce, zawijamy plastrem szynki i oblepiamy masą mięsną. Formujemy kotlet, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku.
cherry
katarzynka455
dziękuję pięknie:) żeby mielony nie był nudny trzeba coś zmienić....a on i tak będzie mielony:)