Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane mielonym mięsem
Gotujemy 4 jajka na twardo. Kiedy nieco ostygną, kroimy na połówki i z każdej wydrążamy żółtko tak aby białka były puste.
Robimy farsz: drobno kroimy żółtko, następnie w drobną kostkę kroimy ogórek, pomidor, rzodkiewkę, sałatę, szynkę lub inną kiełbasę.
Na koniec dodajemy łyżkę mielonego mięsa i, kto lubi można pokroić ser żółty.
Do masy dajemy majonez lub sos tatarski, pieprz i sól, doprawiamy do smaku.
Robimy farsz: drobno kroimy żółtko, następnie w drobną kostkę kroimy ogórek, pomidor, rzodkiewkę, sałatę, szynkę lub inną kiełbasę.
Na koniec dodajemy łyżkę mielonego mięsa i, kto lubi można pokroić ser żółty.
Do masy dajemy majonez lub sos tatarski, pieprz i sól, doprawiamy do smaku.