Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Jajko w sercu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Romantyczna wersja zwykłego jaja sadzonego

Jajko w sercu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajko w sercu

 

Sposób przygotowania:

Jajko w sercu
Parówkę obieramy ze skórki, nacinamy w połowie i kroimy prawie do końca. Odginamy na boki i spinamy za pomocą wykałaczki, Tak przygotowaną parówkę kładziemy na patelni z ciepłym olejem. Do środka wbijamy jajko, przyprawiamy. Na jajko kładziemy plaster sera odpowiednio przycięty. Całość smażymy pod przykryciem. Delikatnie zdejmujemy jajko z patelni. Można podważyć całość, a następnie zsunąć na talerz. Kształt serca podkreślamy ketchupem.
Jajko w sercu
Nacinamy parówkę w połowię tak by nie przeciąć całej
Jajko w sercu
Odginamy parówkę i na dole łączymy całość wykałaczką
Jajko w sercu
Kładziemy parówkę na patelni a w środek wbijamy jajko
Jajko w sercu
Nakładamy ser i smażymy pod przykryciem do ścięcia jajka