Sposób przygotowania:
Jajko z chrzanem
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane lekko studzimy ( tak żeby można było je wziąć do ręki bez parzenia dłoni) obieramy i ścieramy do miski na kółku do krojenia warzyw.
Do startych jajek dodajemy łyżkę chrzanu. Składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy miękkie masło i za pomocą widelca rozcieramy je razem z jajkiem i chrzanem. Doprawiamy do smaku świeżo startym pieprzem kolorowym oraz solą morską.
Całość ponownie dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny do przegryzienia smaków.
Do startych jajek dodajemy łyżkę chrzanu. Składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy miękkie masło i za pomocą widelca rozcieramy je razem z jajkiem i chrzanem. Doprawiamy do smaku świeżo startym pieprzem kolorowym oraz solą morską.
Całość ponownie dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny do przegryzienia smaków.