misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Jajko z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszna, mega szybka w wykonaniu pasta z jajka i chrzanu. Wg mojego męża bez tej pasty nie ma Świąt Wielkanocnych. To doskonały dodatek nie tylko na pieczywa, ale i do mięs.

Jajko z chrzanem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajko z chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Jajko z chrzanem
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane lekko studzimy ( tak żeby można było je wziąć do ręki bez parzenia dłoni) obieramy i ścieramy do miski na kółku do krojenia warzyw.

Do startych jajek dodajemy łyżkę chrzanu. Składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy miękkie masło i za pomocą widelca rozcieramy je razem z jajkiem i chrzanem. Doprawiamy do smaku świeżo startym pieprzem kolorowym oraz solą morską.

Całość ponownie dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny do przegryzienia smaków.  
Jajko z chrzanem
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na kółku do krojenia warzyw
Jajko z chrzanem
Do startych do miski jajek dodajemy chrzan
Jajko z chrzanem
Do dokładnie wymieszanych jajek z chrzanem dodajemy miękkie masło i dokładnie je rozcieramy
Jajko z chrzanem
Do połączonych składników dodajemy przyprawy
Jajko z chrzanem
Całość dokładnie mieszamy

Tagi:

jajka chrzan