rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Kremowa zupa chrzanowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Zamiast żurku lub barszczyku na wielkanocnym stole sprawdzi się lekko pikantna zupa chrzanowa z białą kiełbasą.

Kremowa zupa chrzanowa

Składniki:

Kremowa zupa chrzanowa

 

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa chrzanowa
Na rozgrzanym oleju podpiekamy białą kiełbasą na rumiany kolor. Razem z tłuszczem przekładamy ją do garnka z wywarem i gotujemy z obranym czosnkiem ok 20 minut na wolnym ogniu.

Miękkie kiełbaski oraz czosnek wyciągamy, a w ich miejsce dodajemy odmierzoną ilość tartego chrzanu. Gotujemy 5 minut.

W osobnym naczyniu gotujemy pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Miękkie odcedzamy i dodajemy do naszej zupy wraz ze słodką śmietanką. Całość blendujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cienkie plastry boczku smażymy na małym ogniu.

Tak przygotowane chipsy dodajemy do zupy wraz z jajkiem, białą kiełbasą oraz świeżym pieczywem. 



Tagi:

zupa chrzan