Sposób przygotowania:
Kremowa zupa chrzanowa
Na rozgrzanym oleju podpiekamy białą kiełbasą na rumiany kolor. Razem z tłuszczem przekładamy ją do garnka z wywarem i gotujemy z obranym czosnkiem ok 20 minut na wolnym ogniu.
Miękkie kiełbaski oraz czosnek wyciągamy, a w ich miejsce dodajemy odmierzoną ilość tartego chrzanu. Gotujemy 5 minut.
W osobnym naczyniu gotujemy pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Miękkie odcedzamy i dodajemy do naszej zupy wraz ze słodką śmietanką. Całość blendujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cienkie plastry boczku smażymy na małym ogniu.
Tak przygotowane chipsy dodajemy do zupy wraz z jajkiem, białą kiełbasą oraz świeżym pieczywem.
Miękkie kiełbaski oraz czosnek wyciągamy, a w ich miejsce dodajemy odmierzoną ilość tartego chrzanu. Gotujemy 5 minut.
W osobnym naczyniu gotujemy pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Miękkie odcedzamy i dodajemy do naszej zupy wraz ze słodką śmietanką. Całość blendujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cienkie plastry boczku smażymy na małym ogniu.
Tak przygotowane chipsy dodajemy do zupy wraz z jajkiem, białą kiełbasą oraz świeżym pieczywem.