Sposób przygotowania:
Jajo faszerowane pastą z makreli
Baza:
Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości, rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę, jogurt, musztardę, doprawiamy do smaku i delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie miseczki.
Jaja gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia, następnie obieramy ze skorupek.
Pasta 1:
Do jednej miseczki dodajemy posiekane w kostkę ogórki i szczypiorek. Delikatnie mieszamy.
Pasta 2:
Do drugiej miseczki dodajemy jedno posiekane ugotowane jajo i miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy posiekaną rzeżuchę.
Przygotowaną pastę nakładamy na połówki ugotowanych jaj.
Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości, rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę, jogurt, musztardę, doprawiamy do smaku i delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie miseczki.
Jaja gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia, następnie obieramy ze skorupek.
Pasta 1:
Do jednej miseczki dodajemy posiekane w kostkę ogórki i szczypiorek. Delikatnie mieszamy.
Pasta 2:
Do drugiej miseczki dodajemy jedno posiekane ugotowane jajo i miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy posiekaną rzeżuchę.
Przygotowaną pastę nakładamy na połówki ugotowanych jaj.