Sposób przygotowania:
A'la kawior z mango
Oliwę schładzamy od 3 do 9 godzin przed rozpoczęciem tworzenia kawioru. 200 ml soku z mango wlewamy do rondla bądź innego naczynia w którym gotujemy i wsypujemy 2g Agar Agar.
Dokładnie mieszamy aby proszek się rozpuścił i zagotowujemy do momentu wrzenia, gotujemy jeszcze na najmniejszym ogniu do 1 minuty od czasu do czasu mieszając.
Następnie zimny olej przelewamy do płaskiego naczynia (pojemnika, blachy itp. ) aby kulki kawioru nie posklejały nam się.
Gorący płyn zaciągamy strzykawką (możemy też użyć dyspensera lub najlepiej caviar box) i skraplamy do zimnego oleju z odstępami od siebie.
Przechowujemy w wodzie lub oleju w lodówce.
Dokładnie mieszamy aby proszek się rozpuścił i zagotowujemy do momentu wrzenia, gotujemy jeszcze na najmniejszym ogniu do 1 minuty od czasu do czasu mieszając.
Następnie zimny olej przelewamy do płaskiego naczynia (pojemnika, blachy itp. ) aby kulki kawioru nie posklejały nam się.
Gorący płyn zaciągamy strzykawką (możemy też użyć dyspensera lub najlepiej caviar box) i skraplamy do zimnego oleju z odstępami od siebie.
Przechowujemy w wodzie lub oleju w lodówce.